Fietsen huren op La Palma

La Palma fietsverhuur

Fietsen huren op La Palma? Bekijk hier een overzicht van fiets huren op La Palma. La Palma,ook wel “La Isla Bonita” genaamd, is misschien wel het mooiste Eiland van de Canarische archipel. Het heeft prachtige landschappen, die je niet zult aantreffen op andere Canarische Eilanden . Het eiland biedt al haar bezoekers een enorme natuurlijke rijkdom, waarvan je tijdens je fietstochten kunt genieten. De Caldera de Taburiente en de watertunnels bij Marcos y Cordero zijn unieke landschappen. De grotere steden van La Palma zijn bijzonder levendig en de sfeer is Zuid-Amerikaans te nomen.

Fietsen op Palma

Fietsliefhebbers zullen met veel plezier fietsen op La Palma, hoewel je wel goed in vorm moet zijn, aangezien en vrijwel geen vlakke wegen zijn. Zowel de hoofdwegen als de kleinere wegen zijn in goede staat. Er zijn verschillende populaire fietsroutes, en er is doorgaans weinig verkeer op de wegen. Een fietstocht naar het hoogste punt van het eiland, de Roque de los Muchachos (2.423 m) is een uitstapje dat je niet snel zult vergeten. De beklimming is 28 km lang (vanuit Garafía), met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3%. Het hoogste punt wordt bereikt op 2.400m.

Mountainbiken op La Palma

Fietsen over de vulkanische stenen kan een waar genot zijn voor mountainbike fans. Een groot aantal wegen en paden leiden je langs pijnbomen, laurierbossen, vulkanen en langs de kust van La Palma. De variatie is enorm: Van weelderig begroeide bergen tot de droge vulkaanlandschappen in het zuiden, die de jongste vulkanen van Spanje herbergen. Fietsen langs bospaden van de Cumbre Vieja is een onvergetelijke ervaring. Dit is een vrij gemakkelijke route langs de lavastromen, afkomstig uit voormalige vulkaanuitbarstingen. Vervolgens kun je richting de wijngaarden van Fuencaliente fietsen, tot aan de Teneguía vulkaan. Bekijk hier de fietsverhuurders op La Palma.

La Gomera per fiets

Het meest opvallende landschap van de Canarische Eilanden vind je ongetwijfeld op La Gomera. Het wilde landschap bestaat hier uit een mix van kleine terrassen, palmbomen, weelderig regenwoud en bergen die gelijkenis vertonen met het Marokkaanse Atlasgebergte.
Het eiland wordt gekenmerkt door diepe ravijnen. Er zijn maar weinig wegen, maar wel veel paden.
Er bevinden zich enige resorts voor toeristen op La Gomera, Playa Santiago en Valle Gran Rey. Maar het toerisme is kleinschalig. Zelfs de hoofdstad San Sebastian, San Sebastian, is niet veel meer dan een rustig stadje. La Gomera is een eiland om te ontsnappen aan de drukte en om de natuur te omarmen.

La Gomera op de mountainbike

Mountainbikers zullen genieten op de paden langs de ruige ravijnen en door de mistige bossen van La Gomera. Temperaturen zijn zacht en confortabel gedurende het hele jaar. Je kunt hier unieke routes te verkennen, die je door fantastische landschappen leiden met bizarre steenformaties en ongeëvenaarde vergezichten
Een uniek landschap
Het groene noorden, met prachtige valleien, is het perfecte gebied voor fietsers. Maar ook het centrale en het zuidelijke deel van het eiland bieden mooie fietsroutes door een bijna dromerig berglandschap. Er zijn route mogelijk voor zowel beginners als voor getrainde fietsers.
Het hele eiland is bezaaid met paden die dorpen met elkaar verbinden, die uitstekend geschikt zijn mountainbikers.

Fietsen naar het hoogste punt van La Gomera

Een uitdaging is het beklimmen van de hoogste top van het eiland op 1.340 meter, in het Nationaal Park van Garajonay. De berg is via verschillende wegen te beklimmen.
Vanaf Valle Gran Rey is de beklimming 27,4 km lang met een hoogteverschil van 1450m. Het gemiddelde percentage bedraagt dus 5,2 %. De afdaling naar San Sebastián is een lange doorlopende afdaling met bochten en indrukwekkende uitzichten op de fascinerende Roque Agando. Deze enorme rots is het symbool van het eiland. Bekijk hier de fietsverhuurders op La Gomera.

El Hierro

El Hierro is zonder twijfel het meest magische en mysterieuze eiland van de Canarische eilanden. Ooit werd dit eiland gezien als de rand van de wereld. Het eiland is bekend om de reuzenhagedissen die er voorkomen. De heuvels met hun kuddes schapen doen niet vermoeden dat we hier in feite in Afrika zijn. Door de afgelegen ligging wordt El Hierro minder bezocht dan de overige Canarische Eilanden. Het is daardoor ook het meest ongerepte eiland van de archipel.

El Hierro is geschikt om te fietsen, omdat het wegennet veel mogelijkheden biedt. Gezien de lage bevolkingsdichtheid is er bovendien weinig verkeer.
Er zijn verscheidene fietstochten mogelijk, onder meer naar het uitkijkpunt bij La Peña, dat een werk van César Manrique is. De weg naar Frontera voert over één van de moeilijkste bergpassen op het eiland. Zodra de 1.300 meter hoogte is bereikt, fiets je naar het uitkijkpunt in La Peña. Je kunt keren naar Valverde via de de prachtige dorpen Guarazoca, Erese en El Mocanal.

Fietsen op Fuerteventura

Op zoek naar een  fietsverhuur op Fuerteventura   ?

Fuerteventura

Fuerteventura is het meest winderige eiland. Het is een paradijs voor strandliefhebbers met haar gouden zand en turquoise zeeën. Hoewel Fuerteventura dicht bij Lanzarote ligt, is het landschap heel anders. Hier vind je een woestijnachtig landschap met bizarre lavakoepels, spaarzame, verspreide dorpjes, en enkele levendige vakantieoorden. De duinen van Corralejo vormen een soort mini Sahara. Door de werking van de wind hebben de heuvels zachte en ronde vormen aangenomen. Ook doet het landschap Afrikaans aan, mede door de geiten die vrij rondlopen door de oranje gekleurde heuvels.

Fietsen op Fuerteventura

Fuerteventura is misschien niet zo bekend om te fietsen, maar daarin ligt nu juist de charme. Het is het op één na grootste eiland van de Canarische archipel, en tegelijkertijd het minst bevolkte eiland. Het is daarom een zeer interessante bestemming voor fietsers, aangezien de goed aangelegde wegen zeer rustig zijn. De fiets is een perfecte wijze om het eiland te verkennen. Je steeds meer fietsers zien op Fuerteventura, alleen of in groepen, die genieten van hun training of gewoon voor hun plezier.

Aangezien Fuerteventura zeer dicht bij het Afrikaanse continent ligt, kan het klimaat op het eiland als het beste van alle Canarische Eilanden worden beschouwd. Door het milde, zomerse klimaat kun je het hele jaar door fietsen op Fuerteventura. De beste tijd is van februari tot mei en oktober/november.

Fietstochten op Fuerteventura

De rustige, goed aangelegde wegen op Fuerteventura bieden goede trainingscondities. Ze zijn ideaal voor mountainbikers en racefietsers.
In het noorden van het eiland vind je gemakkelijke en middelzware fietstochten, vooral in de buurt van La Oliva en Corralejo. In het het zuiden, bijvoorbeeld bij La Pared, zijn ok zwaardere tochten mogelijk. Voor tochten over El Cardon of de bergen rond Pajara moet je fysiek fit zijn omdat er veel langere beklimmingen zijn met steile stukken. In het centrum van het eiland (Tuineje en Antigua) je gemakkelijke en middelzware fietstochten maken.
Bijna altijd staat er een sterke, niet te onderschatten wind, vooral in de zomermaanden,.
Offroad freaks en mountainbikeliefhebbers zullen genoeg mogelijkheden vinden om buiten de geasfalteerde wegen te treden. Mocht je vallen dan kunnen de scherpe vulkaanrotsen gevaarlijk zijn.

Bekijk hier de fietsverhuurders op Fuerteventura.

Fietsen op de Lanzarote

Fietsen op de Lanzarote? Bent u op zoek naar een fietsverhuurder? Bekijk hier waar u een fiets kunt huren op Lanzarote.

Fietseiland Lanzarote

Lanzarote wordt wel eens één van de meest authentieke eilanden genoemd van Canarias. De lokale held César Manrique was een milieuvriendelijke visionair, die verhinderde dat lokale politici het landschap verpestten met hoogbouw in de badplaatsen. De lage bevolkingsdichtheid, veroorzaakt door de slechte landbouwgrond zorgt ervoor dat de Canarische cultuur is op Lanzarote niet zo sterk aanwezig als op andere eilanden. Lanzarote ligt aan de oostkant van de archipel, en kent weinig groen. In de afgelopen jaren heeft het eiland in toenemende mate sporters weten aan te trekken, waaronder fietsers. Net als andere oostelijke eilanden heeft Lanzarote veel stranden, waar de westelijke eilanden alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Fietsen op Lanzarote

Het landschap op Lanzarote is nogal dor, met zwarte zandstranden. Het landschap lijk een beetje op een winderig maanlandschap, en is bezaaid met karakteristieke witte dorpjes.
Op Lanzarote zijn veel fietsroutes mogelijk, met beklimmingen die je door het mysterieuze, vulkanische landschap voeren.

Lanzarote op de racefiets

Op de racefiets zijn verschillen routes mogelijk.

Tabayesco.

De Tabayesco klim is de langste klim op Lanzarote: iets meer dan 10 km lang. De gemiddelde helling van 5,5% blijft gedurende de hele klim zeer consistent met af en toe hellingen tot aan de 8%.

Femés

De steilste fietsklim op het eiland. De Femés klim start vanaf het zuidelijkste resort van het eiland, Playa Blanca. Het echt klimmen begint na de rotonde van Papagayo. In de laatste kilometers zijn enkele haarspeldbochten met meer dan 15% stijgingspercentage.

Mirador Del Rio

Dit is de mooiste klim, bekend van de Ironman Lanzarote. Het is korte klim van 3km naar een hoogte van ongeveer 475m. Het is een ruige maar prachtige beklimming, met prachtig uitzicht op La Isla Graciosa. Deze klim is te combineren met de de Orzola klim, die hieronder genoemd wordt.

Los Valles

Van Teguise tot het hoogste punt op Lanzarote. De klim zelf begint een paar kilometer na Teguise langs de weg LZ 10. De weg slingert omhoog door het pittoreske dorp Los Valles, met uitzicht op het noorden. Het hoogste punt van het eiland bevindt zich op de Penas del Chache (670m). De Los Valles klim is niet uitzonderlijk steil of moeilijk.

Orzola

Vanaf het meest noordelijke punt op het eiland bij Orzola. In het noorden van Lanzarote ligt de kleine havenstad Orzola. De weg ten zuiden van Orzola ten zuiden van Orzola heeft een werkelijk prachtige klim, een van de beste op het eiland. De klim vanaf Orzola is slechts ongeveer 5 kilometer lang, maar voor extra uitdagende rijders kan het gecombineerd worden met de Mirador De Rio om een bijna 10 km lange klim te maken.

La Geria

Door de vulkanische wijngaarden, een van de beste fietsroutes van Lanzarote. In het ruige landschap van La Geria bevinden zich vruchtbare gronden die samen met de het milde klimaat zorgen voor een uitstekende wijncultuur. Het landschap wordt gekenmerkt door zwarte bodems en de wijnstokken zijn bijna begraven in beschermende ronde gaten. Het landschap lijkt op een maanlandschap.

Bekijk hier de fietsverhuurders op Lanzarote.

Fiets huren op de Gran Canaria

Een fiets huren op Gran Canaria? Bekijk hier de fietsverhuurders op Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria staat bekend als zon en strandvakantiebestemming. Ook Gran Canaria kent drukke resorts voor toeristen, en druk bezochte stranden. Maar, evenals Tenerife is Gran Canaria een populaire fietsbestemming, vooral in de winter. Buiten de resorts en standen, biedt het eiland een hele reeks routes voor fietsers. De hoofdstad Las Palmas kent aantrekkelijke historische wijken, en heeft een fantastisch stadsstrand in Las Canteras.

Fietsen op Gran Canaria

Fiets en strand op Gran Canaria

Gran Canaria is een goede optie als u fietsen wilt combineren met een strandvakantie. Fietsen op kan behoorlijk intensief zijn. Net als Tenerife, is het volop klimmen. De Pico de las Nieves reikt tot 1.949 meter. De beklimming vanaf Maspalonas (0m) is 44 km lang. Gran Canaria biedt dan ook volop mogelijkheden om jezelf op de fiets uit te dagen. Ook voor mountainbiker is het bergachtige centrum van het eiland een paradijs, met met abrupte en spectaculaire landschappen. Er zijn eindeloze alternatieven voor fietsers. Van groene landschappen in het binnenland tot de spectaculaire kustgebieden. Bekijk hier de fietsverhuurders op Gran Canaria.

Fietsen op Tenerife

Fietsen huren op Tenerife? Bekijk hier een overzicht van fietsverhuurders op Tenerife.

Tenerife op de fiets

Tenerife is een eiland met twee gezichten. In het zuiden vind je de toeristenresorts, zoals Playa de las Américas en Costa Adeje. Op de overige deel van het eiland vind je meer het authentieke Tenerife, met haar bewoners die er al sinds 5 eeuwen verblijven. Tenerife is een divers eiland: het kent kosmopolitische steden met historische centra, bruisende stadjes, kleine, landelijke dorpjes, en het enorm uitgestrekte Nationaal natuurpark. Hier bevindt zich de hoogste berg van Spanje, de impressionante vulkaan El Teide (3.718m). El Teide domineert het landschap van Tenerife. Deze berg maakt het fietsen op Tenerife zo speciaal.

Fietsen op Tenerife

Fietsen naar El Teide

Fietsers van over de hele wereld komen naar Tenerife om El Teide te beklimmen. Over de weg bereik je een maximale hoogte van 2.300 m. Misschien is dat niet zo hoog als sommige van de Alpencols of andere bergpassen elders op het Europese vasteland. Je begint echter al te klimmen ter hoogte van de zeespiegel. Fietsen naar pas van de Teide is dus geen gemakkelijke opgave. De klim bedraagt bijna 40 km tegen 6%. Zelfs ervaren fietsers hebben moeite om dat in minder dan 2,5 uur te doen.

Fietsklimaat op Tenerife

Tenerife biedt het hele jaar door geweldig weer. Daarom wordt het eiland ook wel “Eiland van de eeuwige lente” genoemd. De winters zijn zeer aangenaam en tijdens de zomer wordt het niet zo heet als bijvoorbeeld op het vasteland van Spanje.

De Teide domineert niet alleen het landschap, maar beïnvloedt ook het klimaat van Tenerife. Er is , zoals op vrijwel elk Canarisch eiland, een verschil tussen noord en het zuid. Dit is iets om rekening mee te houden bij de planning van je fietstocht. Het noorden is iets koeler, wat in de zomer een pluspunt kan zijn, en het regent er meer. Daardoor het is ook groener, en is het landschap wat aangenamer. Het zuiden is zonniger en veel drukker. Hier bevinden zich de veel bezochte stranden en toeristenresorts.

Naast de Teide bieden het Tenomassief in het noordwesten, en het Anaga-massief in het noordoosten ook spectaculaire fietsmogelijkheden. Om echt te genieten van het fietsen en de uitdagende beklimmingen op Tenerife, is het noodzakelijk redelijk fit te zijn. Plan alleen routes waarvan je zeker dat ze niet te zwaar zullen zijn. Houd ook rekening het weer en de noodzaak om te drinken. Bekijk hier de fietsverhuurders op Tenerife.

Fietsen in Murcia

Murcia: de grote onbekende fietsbestemming

Fiets huren in Murcia? Fietsverhuurder SOBIKES verhuurt  Racefietsen, MTB, trekking en eBikes.

De regio Murcia is de grote onbekende fietsbestemming in Spanje. Murcia biedt een scala aan mogelijkheden voor alle soorten fietsers: racefietsers, mountainbikers, vrije tijd, fietsvakantie, enz.
Het belangrijkste voordeel van deze regio van Zuidoost-Spanje is het klimaat: meer dan 150 dagen met heldere hemel, 2.800 zonne-uren per jaar, een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18ºC, relatief milde winters en een zonnige en aangename lente en herfst. De regio van Murcia valt op door haar  contrasten: droog vs. geïrrigeerd land, vlaktes vs. bergachtige gebieden, kustlijn vs. binneland en wijngaarden vs. Mesetas. De regio biedt een ruime keuze aan routes, variërend van veeleisende racefietstochten met lastige hellingen tot gemakkelijke routes langs rivieren of stranden.

De regio Murcia, in het zuidoosten van Spanje
De regio Murcia, in het zuidoosten van Spanje

Mountainbiken in de Sierra Espuña

Sierra Espuña is het meest geliefde racefiets en mountainbike gebied. Deze 1500 meter hoge bergketen kent rustige wegen met steile hellingen en zeer mooie paden, met geweldige landschappen. Het is een Enduro paradijs dankzij de combinatie van technische afdalingen en lange beklimmingen.

Fietsen in het kustgebied van Murcia

Als u liever uitzicht op zee wilt dan zijn fietstochten mogelijk tussen Cartagena en Águilas: fietsen langs rustige wegen op het platteland tussen de stranden en de dorre bergen. Het lijkt een beetje op fietsen in Marokko of Palestina.

Fietstochten in het binnenland van Murcia

Voor familie of vrije tijd reizen is de voormalige spoorlijn tussen de historische stad Murcia  en  Caravaca de la Cruz de perfecte optie. Deze “Vía Verde” is een 80 kilometer lange tocht over comfortabele wegen, die vrij van verkeer zijn. Door de gevarieerde omgeving is dit een zeer mooie fietsroute:  U fietst vanuit de rijke boomgaarden van Murcia naar het bergachtige gebied van Caravaca, onder meer langs wijngaarden, platteland en bossen.

Het binnenland van Murcia
Het binnenland van Murcia

Waar kunt u een fiets in Murcia huren?

SOBIKES, SouthernBike Escape, is uw fietsverhuurbedrijf in de regio Murcia. De fietswinkel is gelegen in een oude wijk van de stad Murcia, dicht bij de hotels in het centrum. De fietsen zijn van het merk Bergamont, zodat u kunt rijden op alle soorten fietsen van deze high-end fietsfabrikant: racefietsen, mountainbikes, toerfietsen, hybride, Electrische fietsen en  kinderfietsen.

Fietsen in Murcia
Fietsen in Murcia

SOBIKES biedt ook fietsvakanties in de regio Murcia van 3 tot 9 dagen. Hierbij maakt u een verkenningstocht langs de mooiste plekjes  van dit Middellandse Zeegebied. Geschiedenis, cultuur, gastronomie en wijnen behoren tot de rode draad van onze fietstochten.
Voor dagexcursies organiseren wij fietstochten vanuit onze fietswinkel, elke dinsdag, donderdag en zaterdag. Dit is perfect om meer over de geschiedenis van de stad Murcia kennen. Het zijn 3h30-4h en 25km lange tochten met een lage moeilijkheidsgraad.

Fiets huren in Kaapstad

Fiets huren in Kaapstad Zuid Afrika? Fietsen is absoluut een van de beste manieren om de prachtige omgeving van Kaapstad te ervaren. Het is een fietsbestemming voor het gehele jaar dankzij het milde klimaat en de mooie omgeving.

Eén van de fietsverhuurders in Kaapstad is CycletheCape.com. Je kunt hier een van hun kwaliteitsfiets- of mountainbikes huren. Ze kunnen je ook  wegenkaarten leveren om je op weg kunnen helpen. Ook allerlei fietsaccessoires is voorhanden. CycletheCape.com biedt unieke fietspakketten op maat en advies voor fietsroutes.

Kaapstad in Zuid-Afrika is één van de mooiste steden ter wereld. De stad ligt aan de Tafel Baai en is bekend vanwege trekpleisters zoals de Tafelberg en de Kaappunt, Robben Island en de Floraregio.

Over Kaapstad
De metropool Kaapstad telt ongeveer 4 miljoen mensen. Het is één van de meest multiculturele steden ter wereld.

De Kaappunt wordt ook wel Kaap de Goede Hoop genoemd.  In voeger tijden was deze kaap van bijzondere betekenis voor de zeilschepen die naar het Verre Oosten en Australië voeren.

Het erfgoed op Robben Island van bevrijdingsicoon en voormalig president Nelson Mandela is zonder meer een verplicht bezoek.

De Kaapregio is ook één van de rijkste floragebieden ter wereld. Hier bevinden zich de beschermde gebieden van de Floraregio van de Kaap.

Fietsen in Kaapstad regio

Fietsen huren in Kaapstad

Bezoekers uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika of Azië hebben allicht weinig zin om hun fiets op hun lange vlucht naar Kaapstad te brengen. Gelukkig zijn er in Kaapstad veel fietsverhuurders te vinden. Je kunt allerlei soorten fietsen huren en je kan bovendien routes verkrijgen, onder begeleiding van een gids.

Ligging van Kaapstad

Fietsroutes in Kaapstad

Er zijn vele mogelijkheden om te fietsen in Kaapstad.
De meest populaire routes omvatten de adembenemende schilderachtige tochten rond het Kaapse Schiereiland en de wijnstreken. Bezienswaardig zijn onder meer Cape Point Nature Reserve, de kustweg van Chapman’s Peak, Constantia wijnvallei, Stellenbosch en Franschhoek, en Boulders Beach, waar u de Pinguïns kunt bekijken. De wijngaardgebieden ten oosten en noordoosten van Kaapstad zijn zijn erg mooi om per fiets te verkennen.

Een andere favoriete route bij CycletheCape.com is de Garden Route-excursie van het Tsitsikamma Coastal National Park over de R62. Dit is ’s werelds langste wijnroute! Onderweg kun je een bezoek brengen aan de wereldberoemde Cango-grotten of aan een struisvogelboerderij. Wijnproeverijen zijn vanzelfsprekend aanwezig. Het West Coast National Park met de Langebaan lagune en Paternoster is ook een populaire bestemming voor de meeste mensen. Als je houdt van mountainbiken, dan is de Swartberg / Outeniqua Challenge de beste keuze! De onverharde wegen leiden naar Die Top op 1572m.

Fietsverhuur en verzorgde fietstochten in Kaaptad

Accommodatie kan worden verzorgd door CycletheCape.com. Deze kan naar  keuze variëren van Backpackerniveau tot 5-sterren. Ook kan CycletheCape.com zorg dragen voor vervoer, inclusief luchthaventransfers, en fietsverhuur en helmen. Een gekwalificeerde gids behoort tevens tot de mogelijkheden.

Kaapstad en de Tafelberg
Kaapstad en de Tafelberg

Tot slot zijn ook wandeltochten mogelijk naar iconische Tafelberg, de Kirsten Bosch-tuinen en in de historische stad zelf, om je reis in stijl af te sluiten.

Fietsen en veiligheid

Zoals in veel grote buitenlandse steden, is ook in Kaapstad en omgeving op sommige plaatsen enige voorzichtigheid geboden. Wij raden het fietsen met een gids aan. Neem normale voorzorgsmaatregelen en raadpleeg het reisadvies voor Zuid-Afrika van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Fietsen in Australië

Australië: Een spectaculaire fietsbestemming

Denk je er over om te gaan fietsen in Australië? kijk hier voor fietsverhuurders die  fietsen te huur aanbieden in Australië
Australië is een spectaculaire bestemming om per fiets te bezoeken. Het is een immens groot land, dat een heel continent beslaat en dat voor een groot deel uit de vermaarde Outback bestaat. The Outback is de brandende, rode, Australische woestijn waar je over oneindige ‘dirt roads’ kunt fietsen. Hier vind je een wijde horizon en een warm klimaat. Langs de kuststreken vind je een verscheidenheid aan landschappen, waaronder alpengebieden met sneeuw, lange stranden, koraalriffen en weelderige regenwouden. Er zijn veel historische stadjes langs de wegen, en als je een van de pubs binnenloopt maak je kennis met de echte Australiërs.

Reizen naar Australië

De vliegreis naar Australië duurt ongeveer 22 uur vanuit Europa, en iets minder vanuit de VS. De meeste internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Sydney of Melbourne. Voor bezoekers is doorgaans een geldig reisvisum verplicht om Australië binnen te komen. Een elektronisch visum (een eVisitors genaamd) is eenvoudig aan te vragen en is 3 maanden geldig. Je kunt het opvragen op de website van het Immigratiebureau.

Australië per fiets

Met het Australische treinsysteem kun je vrijwel het hele land bezoeken en de steden bekijken. Wij raden uiteraard aan Australië per fiets te beleven. In Australië zijn er fietsverhuurders in overvloed. Vanaf onze website heb je toegang tot de verschillende firma’s die fietsen te huur aanbieden in Australië. Je kunt ze gemakkelijk contacteren via het formulier.

Hoewel fietsen in Australië iets minder populair is dan in Europa, is fietsen een gewoon fenomeen. Veel Australiërs fietsen om te sporten, ter recreatie of fietsen heen en weer naar hun werk. Ze zijn ervan bewust dat fietsen hun gezondheid verbetert en dat het de verkeersopstoppingen en luchtverontreiniging vermindert. De overheid moedigt het fietsen aan door middel van verschillende reclamecampagnes. Het dragen van een fietshelm is verplicht in Australië.

Waar te gaan fietsen in Australië?

In zo’n groot land als Australië zijn oneindig veel mogelijkheden om te fietsen. Er zijn ruim 500 Nationale Parken, variërend van woestijnen tot hooggebergte, van regenwouden tot koralen. Enkele hoogtepunten zijn zonder meer de Blue Mountains en The Australian Alps, die deel uitmaken van de The Great Dividing Range. The Outback en Tasmanië zijn zonder twijfel bestemmingen die tot de verbeelding spreken. Daarnaast zijn ook tal van andere regio’s in Australië de moeite waard, zoals onder meer de Gold Coast en de heuvels van Adelaide. Ook veel Australische steden zijn bijzonder goed ingesteld op fietsverkeer. De steden van Perth, Adelaide, Canberra, Sydney of Melbourne kennen een uitgebreid netwerk aan fietspaden.

Enige bestemmingen voor fietsen in Australië
Enige bestemmingen voor fietsen in Australië

Het is onmogelijk een volledig overzicht te geven van alle fietsbestemmingen in Australië. Toch doen we een poging enkele regio’s en steden aan te stippen.

The Outback

In de Australische Outback kun je nog echt de eenzaamheid ervaren. Deze stoffige woestijn met het rode zand, de brandende zon, de gigantische canyons en de imposante rotsformaties is zeer indrukwekkend. Hier voel je de vrijheid en krijg je de tijd en ruimte om na te denken. De schoonheid van de natuur is groots en magisch.

Fietsen in The Outback kan eenzaam zijn
Fietsen in The Outback kan eenzaam zijn

Tasmanië

Tasmanië is een eiland dat 240 km ten zuiden van het vasteland van Australië ligt. Het is net zo groot als Ierland met slechts 1/10 van de bevolking. Het eiland werd in 1642 ontdekt door zijn naamgever Abel Tasman uit Lutjegast (Groningen). Tasmanië biedt uitgestrekt natuurschoon, ongetemde wildernis en levendige moderne steden. Het klimaat is mild en gematigd. Er is weinig verkeer op de mooie landwegen en biedt interessante landschappen. Het is gewoon een ideale plek om te fietsen.

Er zijn maar liefst 17 Nationale Parken op het eiland en meer dan 20% van de totale landoppervlakte staat op de werelderfgoedlijst. Het Tasmaanse landschap is divers. Het varieert van regenwoud tot glooiend groene landschappen, van open Eucalyptus bossen en pijnbomenplantages, tot het subalpine bergland.

Fietsen in Tasmanië door spectaculair natuurschoon
Fietsen in Tasmanië door spectaculair natuurschoon

De beste tijd om naar Tasmanië te reizen, wat betreft het klimaat, is eind december, januari en begin februari. Dit is ook de warmste tijd van het jaar. Het meest stabiele weer doet zich meestal eind februari en maart voor. Wat het fietsen betreft kunnen de lente en de herfst ook heerlijk zijn, en minder druk. Maar het kan dan wat kil zijn, vooral ’s nachts.

The Great Dividing Range

De derde langste bergketen ter wereld is de The Great Dividing Range. Deze is misschien niet bijzonder hoog (de hoogste piek is Mount Kosciuszko van 2.228 m), maar wel zeer mooi. Klimaat en landschappen veranderen steeds: van regenwouden tot woestijnen, van alpiene landschappen tot licht glooiend platteland. Deze bergketen herbergt onder meer het Blue Mountains National Park en het Alpine National Park.

Blue Mountains National Park

Dit is één van de bekendste en meest spectaculaire parken in Australië. Het park maakt deel uit van de Greater Blue Mountains World Heritage Area. Het park staat bekend om haar opmerkelijke geografische, botanische en culturele waarden, waaronder de bescherming van plaatsen van cultureel belang voor Aboriginals. De eucalyptusbomen zorgen voor de blauwe gloed die over de bergen hangt: de verspreide druppels Eucalyptolie vermengen zich met stofdeeltjes en waterdamp, en zorgen dat het licht gebroken wordt tot een blauwe kleur.

Voor Mountainbikers zijn verschillende routes mogelijk, zoals de Woodford – Oaks Trail , de Burramoko Ridge (Hanging Rock) Trail, Murphys trail – Wentworth Falls to Woodford, of de Narrow Neck trail.

Blauwe gloed in de Blue Mountains
Blauwe gloed in de Blue Mountains

Het Park is minder dan twee uur van Sydney verwijderd met de auto of trein. De omliggende pittoreske steden bieden een groot aanbod van restaurants en accommodaties. Katoomba is de belangrijkste stad van de Blue Mountains. Deze stad ligt aan de Great Western Highway, 100 km ten westen van Sydney en 39 km ten zuidoosten van Lithgow. Het treinstation van Katoomba bevindt zich op de spoorlijn van de Blue Mountains.

Alpine National Park

Het Alpine National Park ligt in het Noordoosten van Victoria. Dit gebied kan worden aangemerkt als de ideale vakantiebestemming in Australië voor enthousiaste fietsers. Het biedt een breed scala aan fietsmogelijkheden door adembenemende landschappen. Voor zowel racefietsers als mountainbikers bieden deze Australische Alpen volop mogelijkheden. Verhuur van fietsen en uitrusting is ruimschoots voorhanden.

Fietsen in de Australische Alpen
Fietsen in de Australische Alpen

De plaats Bright biedt volop routes voor de mountainbike liefhebber. De routes voeren je onder meer langs kreken en door pijnbomenplantages, over je smalle kronkelende single-tracks.

Mountainbiken rondom Bright
Mountainbiken rondom Bright

Het Mystic MTB Park staat bekend om zijn uitdagende, spannende en gevarieerde tracks. Als je houdt van fietsen op rustige landwegen, beklimmingen en spectaculaire afdalingen, dan ben in het noordoosten van Victoria op de goede plaats. In de zomer is de koelere berglucht een verademing en op een heldere winterdag kun je genieten van de warmte van de zon. Zo heeft elk fietsseizoen iets anders te bieden. De racefietser kan zichzelf uitdagen op de bergpieken van Mount Buffalo, Mount Hotham of Falls Creek.

Gold Coast

De Gold Coast is een bekende surfbestemming, maar heeft veel meer te bieden dan alleen zandstranden en surfen. Er zijn eenvoudige fietsritten mogelijk zoals de CBD River Loop of Mt Coot-tha. Het achterland is zeer geschikt voor intensieve fietsritten. Er zijn vele fietstours mogelijk, bezaaid met uitdagende klimmetjes, door het Gondwana regenwoud en langs kleine boerderijen.

Australisch regenwoud
Australisch regenwoud

Daar waar de Currumbin Creek rivier uitmondt in de oceaan ligt Currumbin, een tendy surfoord. Currumbin is een goede uitvalsbasis voor fietstochten en kent een groot aantal moderne cafés en eetgelegenheden, met uitzicht op het strand.

Currumbin
Currumbin

Adelaide

Adelaide is de perfecte plek als uitvalsbasis voor fietstochten. De stad is gelegen tussen heuvels en de Australische kustlijn. Adelaide kent een fietsvriendelijke cultuur en heeft veel fietspaden zowel in de binnenstad als in de groene zones rondom de stad. De stad en de kust zijn vlak. Dit maakt het fietsen in Adelaide aangenaam en gemakkelijk. Een fietstocht naar nabijgelegen heuvels biedt je de kans om jezelf fysiek uit te dagen.
Het weer in Adelaide is redelijk voorspelbaar. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters koud en nat zijn. Het fietstoerisme komt vooral in januari tot leven met de internationaal bekende Tour Down Under. Dit is de meest opwindende tijd om te fietsen in Adelaide. In de zomer kan het erg heet worden in Adelaide.

Fietsen in de heuvels van Adelaide
Fietsen in de heuvels van Adelaide

De Adelaide Hills is de meeste bekende regio voor lokale fietsers. Via een goed onderhouden weg kun je naar de Mount Lofty (727m) fietsen. Op de top bevindt zich een fantastische uitzichtpunt. Voor geoefende racefietsers zijn nog veel meer mogelijkheden om te rijden in en rond de heuvels.

Barossa

De Barossa vallei ligt op ongeveer een uur rijden van Adelaide. Er is geen betere manier om regionale keuken, de wijn en het rijke erfgoed van de Barossa te ontdekken dan per fiets. De Barossa kent een groot fietsnetwerk dat zich uitstrekt van Angaston tot Gawler over een afstand van 40 kilometer, via de vier hoofdsteden Nuriootpa, Angaston, Tanunda en Lyndoch. Het fietspad is ideaal om de natuurlijke schoonheid van onze prachtige regio in uw eigen tempo te ontdekken. Fietsen rond de Barossa is over het algemeen gemakkelijk op vlakke fietspaden.

Fietsen door de wijngaarden in de Barossa vallei
Fietsen door de wijngaarden in de Barossa vallei

Melbourne

Fietsen is in Melbourne, de hoofdstad van Victoria in Australië, een gebruikelijk fenomeen. Men fiets hier voor recreatie, woon-werkverkeer en om te sporten. Melbourne behoort tot de meest fietsvriendelijk steden in Australie. De stad heeft een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Melbourne ligt aan een geleidelijk aflopende baai. Je kunt gemakkelijk via fietspaden naar winkels en cafés fietsen, of door de parken en tuinen van de Yarra rivier.

Sydney

Fietsen is een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de stad en om de beroemde bezienswaardigheden van Sydney te zien. Sydney heeft een goed netwerk van fietspaden. De bezienswaardigheden van Sydney, zoals het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge, kun je per fiets aandoen. In het oostelijk deel van Sydney bevindt zich Centennial Parklands: een populaire locatie voor fietsers. Hier kun je een ontspannen ritje maken door deze rustige, groene oase. Andere mogelijkheden in Sydney zijn Manly Beach, waar je afgelegen baaien en stranden kunt ontdekken en het Sydney Olympic Park. Dit park biedt meer dan 35 km fietspaden om te verkennen.

Fietsen in Sydney
Fietsen in Sydney

Canberra

Evenals Melbourne en Sydney is Canberra een fietsvriendelijke stad met een uitgebreid netwerk van fietspaden. Ook veel cafés en gelegenheden profileren zich als’ fietsvriendelijk’. De stad herbergt wielerevenementen het hele jaar door. Er zijn volop mogelijkheden om een fiets te huren in Canberra. Er is genoeg te zien en te doen in Canberra: Van parken tot nationale bezienswaardigheden zoals de National Library of Australia en de National Gallery of Australia.

Fietsen langs de meren van Canberra.
Canberra’s centrale Lake Burley Griffin is omgeven door fietspaden en is ideaal voor een ontspannen rit. Ook het Ginninderra meer in het noorden of Tuggeranongmeer in het zuiden zijn de moeite waard. Beide meren zijn voorzien van bewegwijzerde fietspaden en bieden pittoreske routes die perfect zijn voor een familie fietstocht.
Voor mountainbikers is de Canberra Centenary Trail is een hoogtepunt. Deze 145 km lange route voert je door zowel een stedelijke als landelijke omgeving.

Fietsen in Canberra
Fietsen in Canberra

Perth

Perth heeft een overvloed aan fietspaden en prachtige routes. Fietsend langs de oceaan of langs de rivier, kun je genieten genieten van het warme mooie weer van Perth. De fietspaden zijn veilig en gemakkelijk te volgen. Eén van de populairste ritten in Perth gaat langs de rivier en over de vele bruggen. Het fietspad is erg vlak en er is een fantastisch uitzicht op de stad.

Fietsen in Perth
Fietsen in Perth

Fietsroutes in Perth

Rottnest Island
Als je Rottnest Island bezoekt, huur dan een fiets. Het is de snelste, goedkoopste, gemakkelijkste en beste manier om het eiland te zien. Het eiland heeft geen auto’s te huur. Rottnest Island heeft goede wegen en veel mooie stranden. Er zijn genoeg fietsroutes voor alle leeftijden en niveaus.

Fietsen op Rottnest Island

Kings Park
Met diverse fietsroutes is het prachtige Kings Park in Perth één van de populairste plekken om te genieten van een fietsrit in de zomer. In dit beroemde park van 400 hectare (groter dan het Central Park van New York City!), kun je genieten van het opmerkelijke uitzicht, de verscheidenheid aan wilde dieren en de prachtige botanische tuinen.

Windan Bridge Loop
Deze route loopt langs de kronkelende oevers van de rivier de Swan, het eiland Heirisson en het stedelijke East Perth. Je ziet spectaculaire landschappen en je kunt een pauze nemen nemen voor een drankje in één van de vele cafés rond de regio East-Perth.

Cottesloe strand
Perth is een zonnige stad. Dus waarom zou je niet profiteren van het goede weer, en een fietstocht langs de kust maken? De rit langs Cottesloe Beach is perfect voor warme zomerse middagen, wanneer er een zeebriesje staat. Sommige delen van deze route zijn een beetje heuvelachtig.

Burns Beach. Deze route is een geweldige alternatieve rit nabij de kust naar Cottesloe Beach. Het is een wat stillere route.

Whiteman Park
In dit 4000 hectare inheemse bush-land, zijn enkele kilometers aan fietspaden. Zij voeren ons langs de vele attracties zoals het Caversham Wildlife Park.

Andere fietsbestemmingen in Australië

Zoals we eerder opmerkten: dit overzicht is verre van compleet. Daarvoor is Australië simpelweg te groot en te divers. We hebben geprobeerd enkele voor fietsers interessante bestemmingen aan te stippen. Zijn we iets belangrijks vergeten? Of heb je tips voor fietsen in Australië? Laat het ons weten!

Bronnen en verdere informatie:
Algemeen:
http://www.australia.gov.au/about-australia/
https://www.britannica.com/place/Great-Dividing-Range
https://rideonmagazine.com.au/australias-top-25-scenic-bike-rides/
Australian Alps
http://www.australia.com/en/places/australian-alps/highlights.html
Blue Mountians
http://www.nationalparks.nsw.gov.au/visit-a-park/parks/blue-mountains-national-park
Bright
https://www.ridehighcountry.com.au/destinations/riding-around-bright/
http://www.cyclepath.com.au/
Zuid Australië, Barossa
https://www.railtrails.org.au/trail-descriptions/south-australia?view=trail&id=212
Goldcoast, Currumbin:
http://www.goldcoastbulletin.com.au/lifestyle/hit-the-pedals-and-explore-the-best-bike-tracks-the-gold-coast-has-on-offer/news-story/9a88f9c5269678e434d5b599c1a2b946
Canberra
https://visitcanberra.com.au/getting-around/cycling
Perth
http://www.lookatwa.com.au/Transport/bicycles.html
Sydney
http://www.cityofsydney.nsw.gov.au/explore/getting-around/cycling
Melbourne
http://www.visitmelbourne.com/Regions/Melbourne/Things-to-do/Outdoor-activities/Cycling.aspx

Fietsen huren op de Canarische Eilanden

Bekijk hier het overzicht van fietsverhuurders op de Canarische Eilanden: : La Palma, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en La Gomera

De Canarische Eilanden maken deel uit van Spanje en liggen ter hoogte van noordwestelijk Afrika. De eilanden zijn niet alleen populaire zon- en strandvakantiebestemmingen, ze zijn ook een belangrijke fietsbestemming. Veel professionele wielrenners komen in de winter fietsen op de Canarische Eilanden.

Alle Canarische Eilanden zijn van vulkanische oorsprong en ze zijn allemaal bergachtig. Op Lanzarote en Fuerteventura zijn de bergen minder hoog. Tenerife en La Palma zijn zeer bergachtig: hier zijn nauwelijks vlakke wegen te vinden. De hoogste bergen van Tenerife en La Palma kunnen soms met sneeuw zijn bedekt.
Deze eilanden zijn regenachtig aan de noordzijde, omdat de bergen daar de wolken blokkeren en zo voor neerslag zorgen. De zuidelijke delen zijn droog.
De Canarische cultuur is een mix van Spaans en Zuid-Amerikaans, met een vleugje van Afrikaanse invloeden.

Het klimaat is op alle eilanden zacht en gematigd met temperaturen die grotendeels van het jaar rond de 20 graden liggen. De neerslag is laag, met name op de oostelijk gelegen eilanden. De temperatuur wisselt weinig gedurende het jaar, hoewel het in de zomer kan nog wel erg warm worden, met enkele dagen van meer dan 30 graden. Je kunt vrijwel elke dag van het jaar fietsen. Bovendien staat er doorgaans een een verfrissende zeebries. Alle eilanden zijn namelijk vrij winderig.
De Canarische Eilanden worden incidenteel getroffen door zandstormen. Dit fenomeen staat bekend als ‘La Calima’ en wordt veroorzaakt door zeer fijn zand dat over de Sahara wordt geblazen.

De Canarische Eilanden: Een uitdaging op de fiets

De Canarische Eilanden bestaan hoofdzakelijk uit 5 grotere eilanden: : La Palma, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, en 2 kleinere: La Gomera en El Hierro. Ieder eiland heeft grotendeels een eigen karakter. In sommige aspecten kunnen de eilanden opmerkelijk veel van elkaar verschillen. Ook binnen elk eiland zelf kan je een grote diversiteit ervaren aan landschappen, klimaat, toeristisch aanbod, enz. De eilanden bieden een enorme verscheidenheid aan fietsroutes, zowel voor moutainbikers over onverharde paden, als voor racefietsers over de verharde wegen. De sterke wind, in combinatie met hoge bergen, kan van het het fietsen een heuse uitdaging maken.

https://www.holaislascanarias.com/ciclismo/

RCUK’s essential guide to road cycling in the Canary Islands

https://www.volcanodiscovery.com/canary-islands.html

Where to go mountain biking in the Canary Islands

https://www.bikemap.net/en/regional/Spain/Canary+Islands/

De Vuelta in Andalusië; zelf fietsen in spoor van de renners

De Vuelta is in Andalusië. Na de start afgelopen zaterdag in Malaga heeft de Spaanse drieweekse wielerkoers inmiddels ook al Marbella en Ronda aangedaan. Gisteren passeerde het Vuelta peloton Granada op weg naar de slotklim in de Sierra de la Alfaguarra. De Amerikaan Ben King won daar de etappe. De Poolse kampioen Kwiatkowski rijdt in de Rode leiderstrui.

Het Alhambra in Granada

Prachtige TV beelden van Andalusië

Vandaag zijn de renners gestart in Granada en zal de Vuelta een enigszins bergachtige route volgen langs de zuidflank van de Sierra Nevada op weg naar de kust. De finish is in Roquetas de Mar.

Inmiddels heeft de Spaanse TV prachtige plaatjes geschoten voor de liefhebbers van Andalusië. De kloof in Ronda en het Alhambra in Granada kwamen bijvoorbeeld in beeld (zie ook de foto’s). Andalusië is een prachtig gebied voor toerisme in zijn algemeenheid, maar ook voor fietstoerisme.

De kloof in Ronda

Voor fietsliefhebbers is Andalusië in voor en na seizoen geschikt

Het is natuurlijk nog steeds vrij warm in Zuid Spanje. De topwielrenners kunnen daar goed tegen. Maar voor de amateur fietser is het misschien beter om in het naseizoen of in het voorseizoen zich tegen de vele bergen en bergjes in Andalusië te meten.

Je hoeft niet persé je racefiets mee te nemen vanuit Nederland of Vlaanderen om daar te kunnen fietsen. In Andalusië zijn meer dan voldoende fietsverhuur bedrijven beschikbaar.

Ruim voldoende fietsverhuur beschikbaar in Andalusië

Er zijn meerdere fietverhuurders in de regio Malaga. In de stad Granada kun je bijvoorbeeld een fiets huren bij Bicicletas La Estacion of Rent a Bike Granada. of bij Rent a Bici . Aan de zuidflank van de Sierra Nevada kun je voor fietsverhuur terecht bij Alpujarra Bikes in Bubion en bij Cycle Sierra Nevada in Velez de Benaudalla.

Al met al is er qua omgeving voldoende te beleven en zijn er voldoende mogelijkheden qua fietsverhuur om als fietstoerist een mooie vakantie mee te maken in Andalusië. Als je het spoor volgt van de eerste 5 dagen van de Vuelta van dit jaar dan kom je vanzelf langs mooie oorden.