De Vuelta in Andalusië; zelf fietsen in spoor van de renners

De Vuelta is in Andalusië. Na de start afgelopen zaterdag in Malaga heeft de Spaanse drieweekse wielerkoers inmiddels ook al Marbella en Ronda aangedaan. Gisteren passeerde het Vuelta peloton Granada op weg naar de slotklim in de Sierra de la Alfaguarra. De Amerikaan Ben King won daar de etappe. De Poolse kampioen Kwiatkowski rijdt in de Rode leiderstrui.

Het Alhambra in Granada

Prachtige TV beelden van Andalusië

Vandaag zijn de renners gestart in Granada en zal de Vuelta een enigszins bergachtige route volgen langs de zuidflank van de Sierra Nevada op weg naar de kust. De finish is in Roquetas de Mar.

Inmiddels heeft de Spaanse TV prachtige plaatjes geschoten voor de liefhebbers van Andalusië. De kloof in Ronda en het Alhambra in Granada kwamen bijvoorbeeld in beeld (zie ook de foto’s). Andalusië is een prachtig gebied voor toerisme in zijn algemeenheid, maar ook voor fietstoerisme.

De kloof in Ronda

Voor fietsliefhebbers is Andalusië in voor en na seizoen geschikt

Het is natuurlijk nog steeds vrij warm in Zuid Spanje. De topwielrenners kunnen daar goed tegen. Maar voor de amateur fietser is het misschien beter om in het naseizoen of in het voorseizoen zich tegen de vele bergen en bergjes in Andalusië te meten.

Je hoeft niet persé je racefiets mee te nemen vanuit Nederland of Vlaanderen om daar te kunnen fietsen. In Andalusië zijn meer dan voldoende fietsverhuur bedrijven beschikbaar.

Ruim voldoende fietsverhuur beschikbaar in Andalusië

Er zijn meerdere fietverhuurders in de regio Malaga. In de stad Granada kun je bijvoorbeeld een fiets huren bij Bicicletas La Estacion of Rent a Bike Granada. of bij Rent a Bici . Aan de zuidflank van de Sierra Nevada kun je voor fietsverhuur terecht bij Alpujarra Bikes in Bubion en bij Cycle Sierra Nevada in Velez de Benaudalla.

Al met al is er qua omgeving voldoende te beleven en zijn er voldoende mogelijkheden qua fietsverhuur om als fietstoerist een mooie vakantie mee te maken in Andalusië. Als je het spoor volgt van de eerste 5 dagen van de Vuelta van dit jaar dan kom je vanzelf langs mooie oorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *