Fietsen huren op La Palma

La Palma fietsverhuur

Fietsen huren op La Palma? Bekijk hier een overzicht van fiets huren op La Palma. La Palma,ook wel “La Isla Bonita” genaamd, is misschien wel het mooiste Eiland van de Canarische archipel. Het heeft prachtige landschappen, die je niet zult aantreffen op andere Canarische Eilanden . Het eiland biedt al haar bezoekers een enorme natuurlijke rijkdom, waarvan je tijdens je fietstochten kunt genieten. De Caldera de Taburiente en de watertunnels bij Marcos y Cordero zijn unieke landschappen. De grotere steden van La Palma zijn bijzonder levendig en de sfeer is Zuid-Amerikaans te nomen.

Fietsen op Palma

Fietsliefhebbers zullen met veel plezier fietsen op La Palma, hoewel je wel goed in vorm moet zijn, aangezien en vrijwel geen vlakke wegen zijn. Zowel de hoofdwegen als de kleinere wegen zijn in goede staat. Er zijn verschillende populaire fietsroutes, en er is doorgaans weinig verkeer op de wegen. Een fietstocht naar het hoogste punt van het eiland, de Roque de los Muchachos (2.423 m) is een uitstapje dat je niet snel zult vergeten. De beklimming is 28 km lang (vanuit Garafía), met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3%. Het hoogste punt wordt bereikt op 2.400m.

Mountainbiken op La Palma

Fietsen over de vulkanische stenen kan een waar genot zijn voor mountainbike fans. Een groot aantal wegen en paden leiden je langs pijnbomen, laurierbossen, vulkanen en langs de kust van La Palma. De variatie is enorm: Van weelderig begroeide bergen tot de droge vulkaanlandschappen in het zuiden, die de jongste vulkanen van Spanje herbergen. Fietsen langs bospaden van de Cumbre Vieja is een onvergetelijke ervaring. Dit is een vrij gemakkelijke route langs de lavastromen, afkomstig uit voormalige vulkaanuitbarstingen. Vervolgens kun je richting de wijngaarden van Fuencaliente fietsen, tot aan de Teneguía vulkaan. Bekijk hier de fietsverhuurders op La Palma.

La Gomera per fiets

Het meest opvallende landschap van de Canarische Eilanden vind je ongetwijfeld op La Gomera. Het wilde landschap bestaat hier uit een mix van kleine terrassen, palmbomen, weelderig regenwoud en bergen die gelijkenis vertonen met het Marokkaanse Atlasgebergte.
Het eiland wordt gekenmerkt door diepe ravijnen. Er zijn maar weinig wegen, maar wel veel paden.
Er bevinden zich enige resorts voor toeristen op La Gomera, Playa Santiago en Valle Gran Rey. Maar het toerisme is kleinschalig. Zelfs de hoofdstad San Sebastian, San Sebastian, is niet veel meer dan een rustig stadje. La Gomera is een eiland om te ontsnappen aan de drukte en om de natuur te omarmen.

La Gomera op de mountainbike

Mountainbikers zullen genieten op de paden langs de ruige ravijnen en door de mistige bossen van La Gomera. Temperaturen zijn zacht en confortabel gedurende het hele jaar. Je kunt hier unieke routes te verkennen, die je door fantastische landschappen leiden met bizarre steenformaties en ongeëvenaarde vergezichten
Een uniek landschap
Het groene noorden, met prachtige valleien, is het perfecte gebied voor fietsers. Maar ook het centrale en het zuidelijke deel van het eiland bieden mooie fietsroutes door een bijna dromerig berglandschap. Er zijn route mogelijk voor zowel beginners als voor getrainde fietsers.
Het hele eiland is bezaaid met paden die dorpen met elkaar verbinden, die uitstekend geschikt zijn mountainbikers.

Fietsen naar het hoogste punt van La Gomera

Een uitdaging is het beklimmen van de hoogste top van het eiland op 1.340 meter, in het Nationaal Park van Garajonay. De berg is via verschillende wegen te beklimmen.
Vanaf Valle Gran Rey is de beklimming 27,4 km lang met een hoogteverschil van 1450m. Het gemiddelde percentage bedraagt dus 5,2 %. De afdaling naar San Sebastián is een lange doorlopende afdaling met bochten en indrukwekkende uitzichten op de fascinerende Roque Agando. Deze enorme rots is het symbool van het eiland. Bekijk hier de fietsverhuurders op La Gomera.

El Hierro

El Hierro is zonder twijfel het meest magische en mysterieuze eiland van de Canarische eilanden. Ooit werd dit eiland gezien als de rand van de wereld. Het eiland is bekend om de reuzenhagedissen die er voorkomen. De heuvels met hun kuddes schapen doen niet vermoeden dat we hier in feite in Afrika zijn. Door de afgelegen ligging wordt El Hierro minder bezocht dan de overige Canarische Eilanden. Het is daardoor ook het meest ongerepte eiland van de archipel.

El Hierro is geschikt om te fietsen, omdat het wegennet veel mogelijkheden biedt. Gezien de lage bevolkingsdichtheid is er bovendien weinig verkeer.
Er zijn verscheidene fietstochten mogelijk, onder meer naar het uitkijkpunt bij La Peña, dat een werk van César Manrique is. De weg naar Frontera voert over één van de moeilijkste bergpassen op het eiland. Zodra de 1.300 meter hoogte is bereikt, fiets je naar het uitkijkpunt in La Peña. Je kunt keren naar Valverde via de de prachtige dorpen Guarazoca, Erese en El Mocanal.