Fietsen in het buitenland

Fietsen is niet alleen sport of ontspanning; het is ook is een geweldige en eenvoudige manier van reizen. Bovendien is fietsen gezond en niet vervuilend voor het milieu. Fietsreizen zijn er in allerlei soorten, maten en niveaus. Het aanbod is zeer gevarieerd, en lijkt alleen maar toe te nemen in omvang en variatie. Van Mountainbiken in de Himalaya en fietsen door het Franse platteland, tot een city-trip in Athene per E-bike.
Dit gevarieerde aanbod kun je terugvinden op Go4Bike.com. Veelal lokale reisorganisaties organiseren fietstochten of bieden fietsverhuur aan in de meest uiteenlopende streken. Zij verzorgen vaak ook ondersteuning, onderhoud en soms zelfs overnachtingen.

Fietsen in Thailand

Voor ieder wat wils

Je hoeft niet per se in een superconditie te zijn om een fietstrip te maken, al is dat natuurlijk afhankelijk van het type tocht dat je gaat maken. Een beginneling zal niet met een tocht door het hooggebergte beginnen. Wil je echt 100km per dag gaan fietsen, dan is het zaak goed te trainen. Maar ook als je minder goed voorbereid bent, is voor ieder wel een geschikte tocht te vinden. Met de opkomst van de Elektrische fiets zijn ook veel meer routes beschikbaar voor mensen met een minder goede conditie of met een beperking. Een groot voordeel van de fiets is dat je langzaam genoeg gaat om echt volop te genieten van de omgeving, en toch ook snel genoeg om een groot gebied te verkennen.

Tips voor op reis

Het is uiteraard wel handig als je een beetje weet hoe een fiets te repareren, zeker als je gaat fietsen in het buitenland. In het buitenland gelden som ook andere regels in het verkeer. Het is handig om te weten of je je fiets mag meenemen in de bus of trein. Het is altijd raadzaam een helm te dragen en een verzekering af te sluiten. Lees ook de kleine lettertjes van de verzekering. Soms is fietsen op onverharde paden (mountainbiking) niet gedekt. Sommige verzekeraars hebben een speciale verzekering voor fietsers. Als je alleen gaat fietsen, vertel dan aan iemand welke route je gaat nemen en hoe laat je verwacht terug te keren. Vaak is het raadzaam met korte routes te beginnen, om te wennen aan de omgeving en het klimaat. Een rustdag plannen kan ook een goed idee zijn.

Avontuurlijk fietsen

Verkeer

Vooral in en rondom drukke steden kan het verkeer gevaarlijk zijn. Soms is het raadzaam om op kleinere, rustige wegen te beginnen. Kijk uit voor geparkeerde auto’s, waarvan de deur soms opeens geopend kan worden. Niet iedereen geeft richting aan, dus wees erop verdacht dat auto’s af kunnen slaan en zorg ervoor dat je niet precies op dat moment naast de auto rijdt.

Weer, klimaat en dieet

Fietsen met 40 graden is voor de meeste mensen te veel van het goede. In warme landen is het raadzaam ‘s morgens vroeg van start te gaan en een goede zonnebrand te gebruiken. Gebruik speciale zonnebrand voor sporters die zweet bestendig is. Vanzelfsprekend moet je zorgen dat je altijd genoeg water drinkt

Op een reis in het buitenland verander je vaak ook van dieet. Je eet soms dingen die je niet gewend bent. Een ander dieet en een ander klimaat en daarbij een flinke fysieke inspanning kan een combinatie zijn die niet iedereen even gemakkelijk verteert. Houd je dieet simpel en mix niet te veel vreemd voedsel. Je kunt misschien ook wat eten van huis meenemen, waaraan jij en de maag gewend zijn. Als je graag bier drinkt, probeer dit dan ook met mate te doen.

Fietsen in Basel (Zwitserland)

Genieten op de fiets

Fietsen in het buitenland is vooral genieten. Spannend, avontuurlijk, langs onbekende landschappen. Je kun stoppen waar je wilt en maakt gemakkelijk een praatje met de lokale bevolking. Eenmaal op de fiets, zal je ontdekken wat een vrijheid de fiets je verschaft.

Fietsen in de Himalaya

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *