Fietsen in Israël

Spanje, Italie en Frankrijk zijn algemeen bekend als fietsbestemmingen. Israël kan ook toegevoegd worden aan de lijst van perfecte fietslanden.

Er zijn diverse manieren om Israël te verkennen, maar één van meest uitdagende manieren is zonder meer per fiets. Fietsen in Israël is anders dan in andere landen. Volgens Puzzle Israel en Rent a Bike Israel zijn dit de 7 belangrijkste redenen:

In één week van noord naar Zuid

Israel is zeer rijk aan cultuur en historie, zeker gezien haar geringe grootte. Het is mogelijk om van Metula naar Eilat te fietsen in slechts 7 dagen. Als men enkele bezienswaardigheden overslaat kan het zelfs in minder dagen. Je hoeft dus geen lange periode vrij te nemen van werk of school. Israël is een goede optie voor een korte break of actieve vakantie.

Photo: Ronen Chernyak

Je komt door een verscheidenheid aan landschappen

Van noord naar zuid passeer je weiden, bergen, valleien, woestijn, bossen, steden, dorpen en meer. De verscheidenheid is eindeloos, zodat de omgeving nooit zal vervelen.

Photo: Ronen Chernyak

Vrijwel het gehele jaar door mooi weer

Het is vrijwel het gehele jaar door uitstekend weer. Voorjaar en herfst zijn perfecte fietsseizoenen. De zomers kunnen erg heet zijn en dan is het eigenlijk alleen ’s morgens vroeg mogelijk goed te fietsen. De winter is mild en koel met weinig regen. Waar de winter elders fietsers weerhoudt hun tochten te rijden, kun je in Israël van een actieve winterbreak genieten. Je kunt hier dus in vrijwel elk jaargetijde komen, en bovendien kun je dan overal fietsen: van noord tot zuid, door bergen en valleien.

Je kunt het fietsen combineren met culinaire maaltijden

De Israëlische cultuur kent een uitstekende culinaire scene. Na een dag fietsen, zul je zeker honger hebben. In plaats van energierepen te eten, kun je genieten van maaltijden bij de beste restaurants in het land, met speciale authentieke Druze- en Bedouin-gastvrijheid. Je kunt genieten van lokale, heerlijke, zelfgemaakte gerechten. Als de dag eindigt in een landelijk gebied zonder een restaurant, kan een platteland of woestijn picknick worden geregeld.


Je hoeft niet je eigen fiets mee te nemen

Fietsen kunnen door Rent a Bike Israel worden geleverd. Er zijn verschillende typen te huur. Kinderfietsen zijn eveneens voorhanden.

Genoeg activiteiten voor familieleden

Als je voor een fietstocht naar Israël komt, maar familie of reisgenoten willen liever niet fietsen, dan kunnen er tours of activiteiten voor hen afzonderlijk geregeld worden. Terwijl je fietst kunnen de anderen  het gebied verkennen, wandelen, of deelnemen aan workshops en excursies.

Veiligheid en comfort

Fietsen op onbekende wegen en in onbekende gebieden, kan gevaarlijk zijn. Bij een fietstocht in Israël kun je door een escortauto vergezeld worden, waardoor de fietsers veilig en zorgeloos over de wegen kunnen gaan. Bovendien, als je moe bent, kun je gewoon in de auto stappen.

Israël is zonder twijfel één van de beste locaties ter wereld voor fietsers. Houd bij het overwegen van je volgende fietsbestemming Israël en haar landschappen in gedachten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *