Fiets huren in Kaapstad

Fiets huren in Kaapstad Zuid Afrika? Fietsen is absoluut een van de beste manieren om de prachtige omgeving van Kaapstad te ervaren. Het is een fietsbestemming voor het gehele jaar dankzij het milde klimaat en de mooie omgeving.

Eén van de fietsverhuurders in Kaapstad is CycletheCape.com. Je kunt hier een van hun kwaliteitsfiets- of mountainbikes huren. Ze kunnen je ook  wegenkaarten leveren om je op weg kunnen helpen. Ook allerlei fietsaccessoires is voorhanden. CycletheCape.com biedt unieke fietspakketten op maat en advies voor fietsroutes.

Kaapstad in Zuid-Afrika is één van de mooiste steden ter wereld. De stad ligt aan de Tafel Baai en is bekend vanwege trekpleisters zoals de Tafelberg en de Kaappunt, Robben Island en de Floraregio.

Over Kaapstad
De metropool Kaapstad telt ongeveer 4 miljoen mensen. Het is één van de meest multiculturele steden ter wereld.

De Kaappunt wordt ook wel Kaap de Goede Hoop genoemd.  In voeger tijden was deze kaap van bijzondere betekenis voor de zeilschepen die naar het Verre Oosten en Australië voeren.

Het erfgoed op Robben Island van bevrijdingsicoon en voormalig president Nelson Mandela is zonder meer een verplicht bezoek.

De Kaapregio is ook één van de rijkste floragebieden ter wereld. Hier bevinden zich de beschermde gebieden van de Floraregio van de Kaap.

Fietsen in Kaapstad regio

Fietsen huren in Kaapstad

Bezoekers uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika of Azië hebben allicht weinig zin om hun fiets op hun lange vlucht naar Kaapstad te brengen. Gelukkig zijn er in Kaapstad veel fietsverhuurders te vinden. Je kunt allerlei soorten fietsen huren en je kan bovendien routes verkrijgen, onder begeleiding van een gids.

Ligging van Kaapstad

Fietsroutes in Kaapstad

Er zijn vele mogelijkheden om te fietsen in Kaapstad.
De meest populaire routes omvatten de adembenemende schilderachtige tochten rond het Kaapse Schiereiland en de wijnstreken. Bezienswaardig zijn onder meer Cape Point Nature Reserve, de kustweg van Chapman’s Peak, Constantia wijnvallei, Stellenbosch en Franschhoek, en Boulders Beach, waar u de Pinguïns kunt bekijken. De wijngaardgebieden ten oosten en noordoosten van Kaapstad zijn zijn erg mooi om per fiets te verkennen.

Een andere favoriete route bij CycletheCape.com is de Garden Route-excursie van het Tsitsikamma Coastal National Park over de R62. Dit is ’s werelds langste wijnroute! Onderweg kun je een bezoek brengen aan de wereldberoemde Cango-grotten of aan een struisvogelboerderij. Wijnproeverijen zijn vanzelfsprekend aanwezig. Het West Coast National Park met de Langebaan lagune en Paternoster is ook een populaire bestemming voor de meeste mensen. Als je houdt van mountainbiken, dan is de Swartberg / Outeniqua Challenge de beste keuze! De onverharde wegen leiden naar Die Top op 1572m.

Fietsverhuur en verzorgde fietstochten in Kaaptad

Accommodatie kan worden verzorgd door CycletheCape.com. Deze kan naar  keuze variëren van Backpackerniveau tot 5-sterren. Ook kan CycletheCape.com zorg dragen voor vervoer, inclusief luchthaventransfers, en fietsverhuur en helmen. Een gekwalificeerde gids behoort tevens tot de mogelijkheden.

Kaapstad en de Tafelberg
Kaapstad en de Tafelberg

Tot slot zijn ook wandeltochten mogelijk naar iconische Tafelberg, de Kirsten Bosch-tuinen en in de historische stad zelf, om je reis in stijl af te sluiten.

Fietsen en veiligheid

Zoals in veel grote buitenlandse steden, is ook in Kaapstad en omgeving op sommige plaatsen enige voorzichtigheid geboden. Wij raden het fietsen met een gids aan. Neem normale voorzorgsmaatregelen en raadpleeg het reisadvies voor Zuid-Afrika van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *