Fietsen in Murcia

Murcia: de grote onbekende fietsbestemming

Fiets huren in Murcia? Fietsverhuurder SOBIKES verhuurt  Racefietsen, MTB, trekking en eBikes.

De regio Murcia is de grote onbekende fietsbestemming in Spanje. Murcia biedt een scala aan mogelijkheden voor alle soorten fietsers: racefietsers, mountainbikers, vrije tijd, fietsvakantie, enz.
Het belangrijkste voordeel van deze regio van Zuidoost-Spanje is het klimaat: meer dan 150 dagen met heldere hemel, 2.800 zonne-uren per jaar, een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18ºC, relatief milde winters en een zonnige en aangename lente en herfst. De regio van Murcia valt op door haar  contrasten: droog vs. geïrrigeerd land, vlaktes vs. bergachtige gebieden, kustlijn vs. binneland en wijngaarden vs. Mesetas. De regio biedt een ruime keuze aan routes, variërend van veeleisende racefietstochten met lastige hellingen tot gemakkelijke routes langs rivieren of stranden.

De regio Murcia, in het zuidoosten van Spanje
De regio Murcia, in het zuidoosten van Spanje

Mountainbiken in de Sierra Espuña

Sierra Espuña is het meest geliefde racefiets en mountainbike gebied. Deze 1500 meter hoge bergketen kent rustige wegen met steile hellingen en zeer mooie paden, met geweldige landschappen. Het is een Enduro paradijs dankzij de combinatie van technische afdalingen en lange beklimmingen.

Fietsen in het kustgebied van Murcia

Als u liever uitzicht op zee wilt dan zijn fietstochten mogelijk tussen Cartagena en Águilas: fietsen langs rustige wegen op het platteland tussen de stranden en de dorre bergen. Het lijkt een beetje op fietsen in Marokko of Palestina.

Fietstochten in het binnenland van Murcia

Voor familie of vrije tijd reizen is de voormalige spoorlijn tussen de historische stad Murcia  en  Caravaca de la Cruz de perfecte optie. Deze “Vía Verde” is een 80 kilometer lange tocht over comfortabele wegen, die vrij van verkeer zijn. Door de gevarieerde omgeving is dit een zeer mooie fietsroute:  U fietst vanuit de rijke boomgaarden van Murcia naar het bergachtige gebied van Caravaca, onder meer langs wijngaarden, platteland en bossen.

Het binnenland van Murcia
Het binnenland van Murcia

Waar kunt u een fiets in Murcia huren?

SOBIKES, SouthernBike Escape, is uw fietsverhuurbedrijf in de regio Murcia. De fietswinkel is gelegen in een oude wijk van de stad Murcia, dicht bij de hotels in het centrum. De fietsen zijn van het merk Bergamont, zodat u kunt rijden op alle soorten fietsen van deze high-end fietsfabrikant: racefietsen, mountainbikes, toerfietsen, hybride, Electrische fietsen en  kinderfietsen.

Fietsen in Murcia
Fietsen in Murcia

SOBIKES biedt ook fietsvakanties in de regio Murcia van 3 tot 9 dagen. Hierbij maakt u een verkenningstocht langs de mooiste plekjes  van dit Middellandse Zeegebied. Geschiedenis, cultuur, gastronomie en wijnen behoren tot de rode draad van onze fietstochten.
Voor dagexcursies organiseren wij fietstochten vanuit onze fietswinkel, elke dinsdag, donderdag en zaterdag. Dit is perfect om meer over de geschiedenis van de stad Murcia kennen. Het zijn 3h30-4h en 25km lange tochten met een lage moeilijkheidsgraad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *