Fietsen huren op de Canarische Eilanden

Bekijk hier het overzicht van fietsverhuurders op de Canarische Eilanden: : La Palma, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria en La Gomera

De Canarische Eilanden maken deel uit van Spanje en liggen ter hoogte van noordwestelijk Afrika. De eilanden zijn niet alleen populaire zon- en strandvakantiebestemmingen, ze zijn ook een belangrijke fietsbestemming. Veel professionele wielrenners komen in de winter fietsen op de Canarische Eilanden.

Alle Canarische Eilanden zijn van vulkanische oorsprong en ze zijn allemaal bergachtig. Op Lanzarote en Fuerteventura zijn de bergen minder hoog. Tenerife en La Palma zijn zeer bergachtig: hier zijn nauwelijks vlakke wegen te vinden. De hoogste bergen van Tenerife en La Palma kunnen soms met sneeuw zijn bedekt.
Deze eilanden zijn regenachtig aan de noordzijde, omdat de bergen daar de wolken blokkeren en zo voor neerslag zorgen. De zuidelijke delen zijn droog.
De Canarische cultuur is een mix van Spaans en Zuid-Amerikaans, met een vleugje van Afrikaanse invloeden.

Het klimaat is op alle eilanden zacht en gematigd met temperaturen die grotendeels van het jaar rond de 20 graden liggen. De neerslag is laag, met name op de oostelijk gelegen eilanden. De temperatuur wisselt weinig gedurende het jaar, hoewel het in de zomer kan nog wel erg warm worden, met enkele dagen van meer dan 30 graden. Je kunt vrijwel elke dag van het jaar fietsen. Bovendien staat er doorgaans een een verfrissende zeebries. Alle eilanden zijn namelijk vrij winderig.
De Canarische Eilanden worden incidenteel getroffen door zandstormen. Dit fenomeen staat bekend als ‘La Calima’ en wordt veroorzaakt door zeer fijn zand dat over de Sahara wordt geblazen.

De Canarische Eilanden: Een uitdaging op de fiets

De Canarische Eilanden bestaan hoofdzakelijk uit 5 grotere eilanden: : La Palma, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, en 2 kleinere: La Gomera en El Hierro. Ieder eiland heeft grotendeels een eigen karakter. In sommige aspecten kunnen de eilanden opmerkelijk veel van elkaar verschillen. Ook binnen elk eiland zelf kan je een grote diversiteit ervaren aan landschappen, klimaat, toeristisch aanbod, enz. De eilanden bieden een enorme verscheidenheid aan fietsroutes, zowel voor moutainbikers over onverharde paden, als voor racefietsers over de verharde wegen. De sterke wind, in combinatie met hoge bergen, kan van het het fietsen een heuse uitdaging maken.

https://www.holaislascanarias.com/ciclismo/

RCUK’s essential guide to road cycling in the Canary Islands

https://www.volcanodiscovery.com/canary-islands.html

Where to go mountain biking in the Canary Islands

https://www.bikemap.net/en/regional/Spain/Canary+Islands/

Één reactie op “Fietsen huren op de Canarische Eilanden”

Reacties zijn gesloten.