Fietsen op de Lanzarote

Fietsen op de Lanzarote? Bent u op zoek naar een fietsverhuurder? Bekijk hier waar u een fiets kunt huren op Lanzarote.

Fietseiland Lanzarote

Lanzarote wordt wel eens één van de meest authentieke eilanden genoemd van Canarias. De lokale held César Manrique was een milieuvriendelijke visionair, die verhinderde dat lokale politici het landschap verpestten met hoogbouw in de badplaatsen. De lage bevolkingsdichtheid, veroorzaakt door de slechte landbouwgrond zorgt ervoor dat de Canarische cultuur is op Lanzarote niet zo sterk aanwezig als op andere eilanden. Lanzarote ligt aan de oostkant van de archipel, en kent weinig groen. In de afgelopen jaren heeft het eiland in toenemende mate sporters weten aan te trekken, waaronder fietsers. Net als andere oostelijke eilanden heeft Lanzarote veel stranden, waar de westelijke eilanden alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Fietsen op Lanzarote

Het landschap op Lanzarote is nogal dor, met zwarte zandstranden. Het landschap lijk een beetje op een winderig maanlandschap, en is bezaaid met karakteristieke witte dorpjes.
Op Lanzarote zijn veel fietsroutes mogelijk, met beklimmingen die je door het mysterieuze, vulkanische landschap voeren.

Lanzarote op de racefiets

Op de racefiets zijn verschillen routes mogelijk.

Tabayesco.

De Tabayesco klim is de langste klim op Lanzarote: iets meer dan 10 km lang. De gemiddelde helling van 5,5% blijft gedurende de hele klim zeer consistent met af en toe hellingen tot aan de 8%.

Femés

De steilste fietsklim op het eiland. De Femés klim start vanaf het zuidelijkste resort van het eiland, Playa Blanca. Het echt klimmen begint na de rotonde van Papagayo. In de laatste kilometers zijn enkele haarspeldbochten met meer dan 15% stijgingspercentage.

Mirador Del Rio

Dit is de mooiste klim, bekend van de Ironman Lanzarote. Het is korte klim van 3km naar een hoogte van ongeveer 475m. Het is een ruige maar prachtige beklimming, met prachtig uitzicht op La Isla Graciosa. Deze klim is te combineren met de de Orzola klim, die hieronder genoemd wordt.

Los Valles

Van Teguise tot het hoogste punt op Lanzarote. De klim zelf begint een paar kilometer na Teguise langs de weg LZ 10. De weg slingert omhoog door het pittoreske dorp Los Valles, met uitzicht op het noorden. Het hoogste punt van het eiland bevindt zich op de Penas del Chache (670m). De Los Valles klim is niet uitzonderlijk steil of moeilijk.

Orzola

Vanaf het meest noordelijke punt op het eiland bij Orzola. In het noorden van Lanzarote ligt de kleine havenstad Orzola. De weg ten zuiden van Orzola ten zuiden van Orzola heeft een werkelijk prachtige klim, een van de beste op het eiland. De klim vanaf Orzola is slechts ongeveer 5 kilometer lang, maar voor extra uitdagende rijders kan het gecombineerd worden met de Mirador De Rio om een bijna 10 km lange klim te maken.

La Geria

Door de vulkanische wijngaarden, een van de beste fietsroutes van Lanzarote. In het ruige landschap van La Geria bevinden zich vruchtbare gronden die samen met de het milde klimaat zorgen voor een uitstekende wijncultuur. Het landschap wordt gekenmerkt door zwarte bodems en de wijnstokken zijn bijna begraven in beschermende ronde gaten. Het landschap lijkt op een maanlandschap.

Bekijk hier de fietsverhuurders op Lanzarote.