Fietsen op Fuerteventura

Op zoek naar een  fietsverhuur op Fuerteventura   ?

Fuerteventura

Fuerteventura is het meest winderige eiland. Het is een paradijs voor strandliefhebbers met haar gouden zand en turquoise zeeën. Hoewel Fuerteventura dicht bij Lanzarote ligt, is het landschap heel anders. Hier vind je een woestijnachtig landschap met bizarre lavakoepels, spaarzame, verspreide dorpjes, en enkele levendige vakantieoorden. De duinen van Corralejo vormen een soort mini Sahara. Door de werking van de wind hebben de heuvels zachte en ronde vormen aangenomen. Ook doet het landschap Afrikaans aan, mede door de geiten die vrij rondlopen door de oranje gekleurde heuvels.

Fietsen op Fuerteventura

Fuerteventura is misschien niet zo bekend om te fietsen, maar daarin ligt nu juist de charme. Het is het op één na grootste eiland van de Canarische archipel, en tegelijkertijd het minst bevolkte eiland. Het is daarom een zeer interessante bestemming voor fietsers, aangezien de goed aangelegde wegen zeer rustig zijn. De fiets is een perfecte wijze om het eiland te verkennen. Je steeds meer fietsers zien op Fuerteventura, alleen of in groepen, die genieten van hun training of gewoon voor hun plezier.

Aangezien Fuerteventura zeer dicht bij het Afrikaanse continent ligt, kan het klimaat op het eiland als het beste van alle Canarische Eilanden worden beschouwd. Door het milde, zomerse klimaat kun je het hele jaar door fietsen op Fuerteventura. De beste tijd is van februari tot mei en oktober/november.

Fietstochten op Fuerteventura

De rustige, goed aangelegde wegen op Fuerteventura bieden goede trainingscondities. Ze zijn ideaal voor mountainbikers en racefietsers.
In het noorden van het eiland vind je gemakkelijke en middelzware fietstochten, vooral in de buurt van La Oliva en Corralejo. In het het zuiden, bijvoorbeeld bij La Pared, zijn ok zwaardere tochten mogelijk. Voor tochten over El Cardon of de bergen rond Pajara moet je fysiek fit zijn omdat er veel langere beklimmingen zijn met steile stukken. In het centrum van het eiland (Tuineje en Antigua) je gemakkelijke en middelzware fietstochten maken.
Bijna altijd staat er een sterke, niet te onderschatten wind, vooral in de zomermaanden,.
Offroad freaks en mountainbikeliefhebbers zullen genoeg mogelijkheden vinden om buiten de geasfalteerde wegen te treden. Mocht je vallen dan kunnen de scherpe vulkaanrotsen gevaarlijk zijn.

Bekijk hier de fietsverhuurders op Fuerteventura.