Fietsen op Tenerife

Fietsen huren op Tenerife? Bekijk hier een overzicht van fietsverhuurders op Tenerife.

Tenerife op de fiets

Tenerife is een eiland met twee gezichten. In het zuiden vind je de toeristenresorts, zoals Playa de las Américas en Costa Adeje. Op de overige deel van het eiland vind je meer het authentieke Tenerife, met haar bewoners die er al sinds 5 eeuwen verblijven. Tenerife is een divers eiland: het kent kosmopolitische steden met historische centra, bruisende stadjes, kleine, landelijke dorpjes, en het enorm uitgestrekte Nationaal natuurpark. Hier bevindt zich de hoogste berg van Spanje, de impressionante vulkaan El Teide (3.718m). El Teide domineert het landschap van Tenerife. Deze berg maakt het fietsen op Tenerife zo speciaal.

Fietsen op Tenerife

Fietsen naar El Teide

Fietsers van over de hele wereld komen naar Tenerife om El Teide te beklimmen. Over de weg bereik je een maximale hoogte van 2.300 m. Misschien is dat niet zo hoog als sommige van de Alpencols of andere bergpassen elders op het Europese vasteland. Je begint echter al te klimmen ter hoogte van de zeespiegel. Fietsen naar pas van de Teide is dus geen gemakkelijke opgave. De klim bedraagt bijna 40 km tegen 6%. Zelfs ervaren fietsers hebben moeite om dat in minder dan 2,5 uur te doen.

Fietsklimaat op Tenerife

Tenerife biedt het hele jaar door geweldig weer. Daarom wordt het eiland ook wel “Eiland van de eeuwige lente” genoemd. De winters zijn zeer aangenaam en tijdens de zomer wordt het niet zo heet als bijvoorbeeld op het vasteland van Spanje.

De Teide domineert niet alleen het landschap, maar beïnvloedt ook het klimaat van Tenerife. Er is , zoals op vrijwel elk Canarisch eiland, een verschil tussen noord en het zuid. Dit is iets om rekening mee te houden bij de planning van je fietstocht. Het noorden is iets koeler, wat in de zomer een pluspunt kan zijn, en het regent er meer. Daardoor het is ook groener, en is het landschap wat aangenamer. Het zuiden is zonniger en veel drukker. Hier bevinden zich de veel bezochte stranden en toeristenresorts.

Naast de Teide bieden het Tenomassief in het noordwesten, en het Anaga-massief in het noordoosten ook spectaculaire fietsmogelijkheden. Om echt te genieten van het fietsen en de uitdagende beklimmingen op Tenerife, is het noodzakelijk redelijk fit te zijn. Plan alleen routes waarvan je zeker dat ze niet te zwaar zullen zijn. Houd ook rekening het weer en de noodzaak om te drinken. Bekijk hier de fietsverhuurders op Tenerife.