X

Sign up for the Go4Bike.com newsletter

Naam*
E-mail* I agree that Go4Bike sends me a newsletter by e-mail several times a year. I accept the privacy policy of Go4bike.
 

Fietsen huren in Spanje - Vasteland Alicante Costa Blanca

19 verhuurders gevonden
.

Fietsen huren aan de Costa Blanca (Alicante)

Wil je eens per fiets de regio Alicante verkennnen? Bij lokale fietsverhuurders kun je professionele fietsen huren. De kust van Alicante wordt ook wel de Costa Blanca genoemd. Deze kust is bekend onder zonaanbidders, maar het is ook de ideale uitvalsbasis voor vele fietsliefhebbers. Veel lokale fietsverhuur kunnen helpen bij het plannen van een route. Er is een breed scala aan fietsen te huur: van racefietsen (Carbon of Aluminium), mountainbikes, stadsfietsen aan elektrische fietsen.

Fietsverhuur en voorzieningen en klimaat

De fiets meenemen in het vliegtuig is een mogelijkheid, maar veelal is het gemakkelijker een fiets te huren.

De hotels en appartementen zijn buiten het drukke zomerseizoen vaak heel betaalbaar, zodat onderdak geen probleem hoeft te zijn. De Costa Blanca beschikt over de internationale luchthaven van Alicante en is daardoor is het zeer goed bereikbaar. Aan de Costa Blanca zijn de winters zijn mild, en voor- en najaar zijn vrij warm. De toestand van de wegen is perfect. Samen met het perfecte weer, zorgt dit ervoor dat veel fietsers voor de Costa Blanca kiezen . Elk jaar komen professionals naar Alicante om zich voor te bereiden op het Fietsseizoen.

bike rental Costa Blanca Alicante

Landschap

Het droge landschap biedt tal van groene gebieden als gevolg van de talloze citroen- en sinaasappelbomen. Het landschap in het noorden is vrij bergachtig. De hellingen worden niet erg steil, in vergelijking met bijvoorbeel de Alpen of de Pyreneeën. Al met al een prima terrein voor een winter- of voorjaarstraining, of om lekker uit te fietsen in de herfst. De Costa Blanca biedt een verscheidenheid aan routes om te fietsen. Fietsen is een ideale manier om het echte landelijke Spanje te zien van stille rustieke dorpjes, omringd door de prachtige kust en het berglandschap.

Racefiets Huren Costa Blanca Noord

Vooral het huren van racefietsen is populair.Het bergachtige terrein is een uitdaging. Langs de kust vind je bijna vlakke gebieden, maar deze zijn soms wel erg druk. Vooral in het gebied tussen Calpe en Alicante, kunnen de wegen druk zijn. Met name de kustweg N232 is af te raden. Op de CV-70 vanuit Benidorm richting la Nucia is het raadzaam de fietsstrook te gebruiken.

Vanuit veel toeristenplaatsen kun je een racefiets huren om het binnenland van de Noordelijke Costa Blanca goed te verkennen: Benidorm (TopBikes rental) , Albir (Meta Bike Cafe), Altea (TopBikes rental) of Calpe (Sol y Bike rental), Javea (Xabia's Bike, Gurugu bicicletas), Moraira (Snakebite) of Gandia (Ciclos Benavent) .

De Sierra de Aitana reikt tot ruim 1.500m hoogte. Hier bevindt zich de Port de Tudons (ca. 1.023m). Deze bergpas ligt op zo’n 35 km vanaf Benidorm, en is prima vanuit Benidorm per fiets te beklimmen. Port de Tudons is de langste klim in de regio en lijkt het meest op wat je in de Alpen of de Pyreneeen zou kunnen tegenkomen.

Een minstens zo mooie beklimming is die naar het dorpje Guadalest (op bijna 600m hoogte), bekend om haar kasteel boven op rotsen, vanuit Callosa d'Ensarriá.

De Col de Rates is gemakkelijk bereikbaar vanaf de populaire kustplaatsen Denia, Javea en Calpe. Net als de meeste van de beklimmingen in deze regio, zijn de hellingen zacht. De meest populaire klim begint vanaf Parcent en is 7 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Eenmaal op de top , kun verbinding maken met vele andere beklimmingen in het gebied. Komend vanuit Benidorm of Altea, begint de beklimming bij Bolulla, langs een mooie bochtige weg. Bij Tárbena is de feitelijke beklimming gedaan, en fiets je gemakkelijk naar de eigenlijke col de Rates.

Racefiets Huren Costa Blanca Zuid

Het zuiden van de Costa Blanca is aanzienlijk vlakker dan het noorden. Hier fiets je door sinaasappel- en palmboomplantages over vlakke of glooiende wegen, tenzij je iets meer het binnenland infietst, richting de Hondónvallei of de bergen rond Crevillente. Torrevieja is een populaire vakantieplaats. Vanuit Torrevieja, Benejuzar (Your Holiday Bike), of Rojales (Cyclogical) kun een racefiets huren en de zoutmeren “Salinas de Torrevieja” verkennen of een rondje maken bijvoorbeeld door het glooiende landschap rondom het stuwmeer van Pedrera, langs de dorpjes van San Miguel de Salinas en Torremendo.

Fiets huren Murcia

Nog meer naar het zuiden, komt je in de regio van Murcia. Aan lagune van Mar Menor liggen de plaatsen San Pedro de Pinatar en Lo Pagan. Hier vindt je fietsverhuurders Costa Blanca Bike Hire en BayBikes rental. Van hieruit kan men een lang route maken richting de stad Murcia, om een stuk door het regionale natuurpark van El Valle y Carrascoy te fietsen. Een vrij gemakkelijke route over de passen van Garruchal en Ginovinos (rond de 300m hoog).

Mountain bike huren

Voor mountainbikers is de Marina Baixa (omgeving van Benidorm) een ideale locaties om te bezoek met de fiets. Een vrij gemakelijke tocht begint bij de kust bij Altea en loopt langs de riviertjes Algar en Guadalest, omhoog naar het stuwmeer van Guadalest. Eigenlijk is de keuze eindeloos... Sierra Helada, Sierra Cortina, Puig Campana, Sierra Bernia, Sierra Aitana. Het rustig gelegen Moraira is teven een aanrader om per MTB te verkennen. Snakebite MTB Adventures biedt hier mounainbike verhuur aan. Ook in regionale natuurpark van El Valle y Carrascoy is prima te mountainbiken

Electrische fietsen huren

U kunt ook genieten van Benidorm en omgeving door het huren van een elektrische fiets bij TAO bike Benidorm. Een perfecte manier om plezier te hebben en om de stad op een andere manier te ontdekken. Van Benidorm kunt u gemakkelijk de kleine stranden te bereiken buiten de stad en de Sierra Helada natuurpark. Elektrische fietsen zijn zeer comfortabel en vaak geschikt voor alle leeftijden.

Verhuur Stadsfietsen Alicante

Ook de stad Alicante wordt steeds meer fietsvriendelijk. Bikes&City organiseert stadstochten in Alicante, inclusief tapas, of fietstrips naar nabijgelegen natuurgebieden. Boyer Triathlon verhuurt racefietsen (carbon of aluminium) en ook stadsfietsen in haar winkels in Alicante, Elche of Novelda.

..