X

Sign up for the Go4Bike.com newsletter

Naam*
E-mail* I agree that Go4Bike sends me a newsletter by e-mail several times a year. I accept the privacy policy of Go4bike.
 

Fietsen huren in Spanje - Vasteland Camino de Santiago

7 verhuurders gevonden
.

Fietsverhuur Camino de Santiago - Spanje

Ben je op zoek naar een huurfiets de Camino de Santiago te fietsen? Goed voorbereide fietsers kunnen de Sint Jakobsroute (Camino de Santiago) per fiets afleggen. Je kunt bij één van de lokale fietsverhuurders langs de Camino de Santiago gemakkelijk een fiets huren. De lokale fietsverhuurders kunnen je een prima huurfiets verlenen en ze kunnen bovendien adviseren over de routes. De fietsverhuurders kunnen je soms ook helpen met de bagage, transfers en accommodatie. Beste reisperiodeis van mei tot september, hoewel het in de zomer heet kan zijn.

Waarom fietsen huren bij een lokale fietsverhuurder langs de Camino de Santiago?

Vroegen hadden de Pelgrims geen andere keuze dan te lopen naar Santiago de Compostela. Echter, als ze zich een paard hadden kunnen permiteren, dan zouden ze ter paard de route afleggen. Dit was echter alleen voor hogere standen het geval. Tegenwoordig heeft de fiets het paard vervangen, hoewel we nog wel enkele paarden tegenkomen op de route. De fiets geeft een aantal voordelen:
- Je hebt meer tijd om te genieten van de omgeving
- Op de fiets is het gemakkelijker van de route af te wijken om excursies in de buurt te amken en een bezoek te brengen aan interessante bezienswaardigheden
- Fietsen is handiger voor vervoer rond en in de grotere steden.

Camino de Santiago Kaart

Camino de Santiago fietskaart en fietsverhuur.

bike rental Camino de Santiago

Franse route (Camino Frances) met de fiets

De Franse weg is de meest voorkomende variant van de Camino de Santiago. De zogenaamde Franse Route verwijst naar het pad tussen de grens met Frankrijk en Santiago de Compostela zelf. Het begint in Roncesvalles of in Saint-Jean-Pied-de-Port (resp. In de Spaanse en de Franse Pyreneeën). Van de Pyreneeën leidt de route naar Pamplona en Logroño, de hoofdstad van de regio Rioja, alvorens de Meseta te betreden, de grote Spaanse hoogvlakte waar de schaduw een zeldzaamheid is. De route loopt door de historische steden van Burgos en Leon. Na Leon loopt de pelgrimsroute over twee bergpassen (La Cruz de Yerro en O Cebreiro) vóórdat het groene Galicë wordt bereikt. Ten slotte eindingt de route in Santiago de Compostella.
In verscheidene steden kun je een fietsverhuurder vinden die zich speciaal wijdt aan de Camino de Santiago: Pamplona, Burgos, Leon of Villablino (gelegen langs de Franse route).
Ook Becicon, in Sanxenxo, heeft zich gespecialiseerd in fietsverhuur Camino de Santiago.
..