X

Sign up for the Go4Bike.com newsletter

Naam*
E-mail* I agree that Go4Bike sends me a newsletter by e-mail several times a year. I accept the privacy policy of Go4bike.
 

Fietsen huren in Italië Puglia - Apulië

9 verhuurders gevonden
.

Fiets huren in Puglia Apulië (Italië)

Bent u op zoek naar een fietsverhuurder in Puglia? De lokale fietsverhuurders in Puglia bieden fietsreizen en diverse soorten fietsen te huur. Puglia, ook wel bekend als Puglia, is gelegen in het zuidoosten van Italië. Het is de hak van de Italiaanse laars. Deze regio wordt steeds populairder als fietsbestemming. Fietsers ontdekken haar charmes, zoals de barokke steden, de olijfbomen en boomgaarden, de blauwe zee en de stranden, veel zon en een uitstekende keuken.

Kaart met verhuurders van fietsen in Puglia

bike rental Puglia

Fietverhuur op het schiereiland Gargano

Puglia of Apulië is een regio die uitstekend te bezoeken is met de fiets en die zich leent voor wielertoerisme. Een van de meest geschikte gebieden Puglia voor het huren van een fiets is het Gargano schiereiland (1) . Het gebied biedt de fietser een verscheidenheid aan landschappen: kust, heuvels, bossen en meren. Het schiereiland Gargano is bergachtig en biedt een spectaculair uitzicht op zee. De kust bestaat uit hoge kliffen, afgewisseld met magische baaien en zand- en grindstranden. Fietsen langs de kustwegen is een beleving. De witte kliffen en rotsen bij Mattinata (2) of Vieste (3) zijn een bezienswaardigheid. Gargano Bike in Vieste biedt fietsverhuur aan in deze streek. Landinwaarts is het niet saai en verlaten: Hier onthult zich het prachtige groen van de Umbra Forest (4), een bijna noordelijk aandoend landschap met koelte, op korte afstand van de zee. Het gebied is een natuurreservaat waar bezoekers hoge bomen, zoals eiken, beuken, eiken en dennen vinden, alsmede herten en paddestoelen. Bij Varano (5) en Lesina (6) vind je meren, die gescheiden zijn van de zee door smalle stroken land, met een lange, rechte wegen die fietsers door lagune leiden. In mei, is het het schiereiland gastheer van de spectaculaire Gargano Tour wegwedstrijd, die begint bij Manfredonia (7).

Fiets huren in Alberobello en Monopoli

Verder naar het zuiden, is een ander gebied dat geschikt voor racefietsen: Alberobello (8) en Monopoli (9). Puglia in Bici biedt racefietsverhuur in de Monopoli gebied. Alberobello is zo beroemd dat een deel tot de wereld cultureel erfgoed is verklaard. Hier vind je de karakteristieke 'trulli' huizen: kegelvormige huizen. Het gebied bestaat uit zachte plateaus en hellingen die gevarieerde routes biedt langs trulli's, boerderijen en velden. Hier is het groener dan op veel andere plaatsen in in het zuiden van Italië. Een bezoek aan de "witte steden" van Ostuni, Cisternino, Locorotondo in de Itria Valley (10-13) is zeker de moeite waard.

Fietsen in Bari, het National Park van Murgia en zuid Puglia

Een andere goede plek om te fietsen in Puglia is het Nationaal Park Murgia (14) en de nabijgelegen plaatsen van Gravina di Puglia en Minervino. Ten noorden van Bari, vind je de Romaanse kathedralen van Trani (15) en Ruvo di Puglia (16). In het zuiden van de regio Puglia kun je de schatten van de steden van Lecce (17), Otranto (18) of Gallipoli (19) ontdekken. Al met al biedt de regio Puglia fietsers vele sportieve en toeristische mogelijkheden. Bovendien is de regio bedeeld door een relatief groot aantal fietsverhuur bedrijven. Dit maakt het des te gemakkelijker om te fietsen op vakantie in Puglia...