Uitdagende fietsroutes in de omgeving van Benidorm en Altea

Twee uitdagende fietsroutes in de omgeving van Benidorm en Altea, Costa Blanca:

Fietsen rondom de  Aitana bergen.

Fietstocht 90km, 3 feb. 2017
We fietsen rondom de Aitana bergen. Als gevolg van het ongewoon koude weer zijn de Aitana toppen bedekt met sneeuw deze winter. We starten in  Benidorm, en volgen de  CV-70 in de richting van La Nucia. Al snel kunnen we deze weg verlaten, om over de rustige  CV-758 te fietsen. Na een milde klim en afdaling komen we in Finestrat. Na Finestat gaat het op en neer, en richting Relleu gaat de weg vooral omhoog . Na Relleu begint het serieuze klimwerk op het kleine weggetje CV-778.  Aan her einde van deze weg hebben we uitzicht op zee en op Benidorm. Het landschap is ruig en stenig. de echte klim naar Puerto de Tudons (1024m) is ongeveer 6 km land en begint wanneer we de  CV-778 verlaten en  CV-770 volgen. Op de top genieten we van een mooi uitzicht over de vallei aan de andere kant. Na 5km afdalen komen we in  Alcojea. Hier kunnen we iets eten en drinken  in de lokale bar. Na Alcoleja dalen we verder af tot de  Penáguila rivier. daarna klimmen we weer tot we de  CV-70 bereiken die on via een pittig klimmetje naar de Confrides pas leidt. Deze is bij net zo hoog als de Tudons pas. Een mooie afdaling door een kloofdal en langs de dorpjes van  Benifato and Benimantell, leidt ons naar het bekende kasteel van  Guadalest, dat veel toeristen trekt. Na nog wat steile hellingen begint tenslotte de lange en steile afdaling naar La Nucia en Benidorm.

cycling routes benidorm tudons alcoleja

“We had a great weekend cycling in the surrounding area of Benidorm. The bikes of Topbikesrental are of a high standard an in immaculate order. We will come back again!”

Col de Rates en Bernia beregn, vanuit Benidorm.

Toertocht  110km, 4 feb. 2017

Teneinde de drukke  CV-70 te vermijden, verlaten we  Benidorm in de richting van L’Alfaz del Pi.  De weg van Alfaz del Pi naar  La Nucia en Polop is rustiger, maar wel steiler. Na Polop dalen we af naar de Guadalest rivier, gevolgd door een kort klim naar Callosa. De weg liedt ons verder naar het aantrekkelijke dorpje Bolulla. Hier start een mooie en populiare klim naar Tárbena en verder naar de Col de Rates (626m). In Táberna is een leuk barretje om wat te eten of te drinken. In de winter wodrt de openhaard aangemaakt. Vanaf de  Col de Rates is er eenmooi uitzicht over de vallei van Vall de Pop. De afdaling naar Parcent en Xaló/Jalón, is lang en bochtig, maar  niet erg steil.  Vanaf Xaló (200m) volgen we de  CV-749: een mooi en rustig weggetje dat ons door de ietwat desolate bergen van  Bernia leidt. We klimmen weer tot meer van 600m hoogte. Een lange afdaling brengt ons via Pinos naar  Benissa. Uiteindelijk fietsen we terug naar Benidorm, via Calpe en Altea, over drukke N332.

cycling routes benidorm col de rates bernia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *